x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un Boeing 737-8 MAX al Air Canada a avut o problemă la un motor

Un Boeing 737-8 MAX al Air Canada a avut o problemă la un motor

26 Dec 2020   •   19:00
Un Boeing 737-8 MAX al Air Canada a avut o problemă la un motor

Un Boeing 737-8 Max al compaaniei Air Canada, aflat în zbor între Arizona și Montreal, cu trei membri ai echipajului la bord, a suferit o problemă la un motor care a determinat echipajul să devieze avionul către Tucson, Arizona, a declarat compania aeriană canadiană, citată de Reuters.

La scurt timp după decolare, piloții au primit o semnal de la un motor șii au decis să îl oprească.

„Aeronava și-a schimbat traseul apoi spre Tucson, unde a aterizat normal și a rămas”, a precizat companie. Incidentul a avut loc pe 22 decembrie.

Echipajul a primit un semnal de scădere a presiunii hidraulice la motorul din stânga și a declarat o urgență PAN PAN (standard internațional care indică o stare de urgență care nu pune în pericol imediat vieți sau aparatul de zbor) înainte de a devia zborul, a raportat site-ul belgian Aviation24.be.

„Avioanele moderne sunt proiectate să funcționeze cu un singur motor și echipajele noastre se antrenează pentru astfel de operațiuni”, a adăugat Air Canada.

Boeing-ul și operatorii aerieni se pregătesc pentru un control sporit, în condițiile în care avioanele MAX își reiau zborurile după o perioadă de 20 de luni în care au fosst consemnate la sol. Experții în securitate aviatică spun că astfel de erori sunt obișnuite și de obicei trec neobservate.

MAX a fost oprit de la zbor în urma a două prăbușiri legate în parte de software-ul defect, iar motoarele nu au fost implicate.

Statele Unite au ridicat luna trecută interzicerea de zbor pentru 737 MAX, Administrația Federală a Aviației anunțând detalii despre software-ul, sistemul și actualizările de instruire pe care Boeing și companiile aeriene trebuie să le efectueze înainte de a transporta pasageri.

Mediafax

×