x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un câine al CIA a fost exmatriculat

Un câine al CIA a fost exmatriculat

21 Oct 2017   •   12:40
Un câine al CIA a fost exmatriculat

CIA a încercat totul pentru a o face pe Lulu să devină interesată de detectarea bombelor. Însă, după câteva săptămâni petrecute în cadrul centrului de educaţie canină din cadrul Agenţiei Centrale de Informaţii din Statele Unite concluzia a fost evidentă: acest câine labrador negru avea alt destin. 

Câinele antrenat să adulmece materiale explozive a fost unul dintre cei mai promiţători recruţi din noua promoţie de pui, însă CIA a anunţat miercuri că a fost nevoită să renunţe la Lulu, care îşi pierduse interesul pentru această activitate, după cum arată AFP. 

"Ne va fi dor de Lulu, însă decizia luată a fost cea potrivită, atât pentru ea cât şi pentru noi şi îi dorim tot binele în noua ei viaţă!", a scris Agenţia pe contul său de Twitter. 

CIA a dat asigurări, în cadrul unui comunicat, că pentru echipa sa canină "este imperativ'' ca animalele să aprecieze munca pe care o desfăşoară. 

"Uneori, chiar şi atunci când puii au rezultate bune şi au învăţat cum să detecteze mirosul de explozivi, devine clar că (...) nu este o viaţă (potrivită - n.r.) pentru ei". 

Acesta a fost şi cazul acestui retriever, după doar câteva săptămâni la centrul de educaţie canină. 

"Câteodată puiul se plictiseşte, are nevoie doar de mai mult timp pentru joacă sau de mai multe provocări, alteori îi trebuie o pauză sau există o mică problemă fizică, precum o alergie alimentară'', a detaliat Agenţia. Însă, în cazul acestui labrador "a devenit evident că problema nu era temporară". ''Lulu nu mai era interesată de căutarea explozibililor. 

Lulu trăieşte în prezent alături de instructorul său care a adoptat-o. 

Într-o fotografie publicată de CIA pe Twitter Lulu poate fi văzută întinsă pe un covor, în poziţie confortabilă, lângă noul său prieten, Harry, un alt labrador negru.AGERPRES

×