x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cunoscut investitor pune la îndoială creşterile înregistrate de acţiunile Tesla şi de bitcoin

Un cunoscut investitor pune la îndoială creşterile înregistrate de acţiunile Tesla şi de bitcoin

26 Dec 2020   •   20:30
Un cunoscut investitor pune la îndoială creşterile înregistrate de acţiunile Tesla şi de bitcoin

Miliardarul american Sam Zell a declarat într-un interviu recent că ultimele rezultate înregistrate de Tesla şi Bitcoin prezintă semne de întrebare pentru investitori şi a prezis că majoritatea angajaţilor se vor întoarce la birou în prima partea a anului viitor, notează Business Insider.

De asemenea, fondatorul şi preşedintele Equity Group Investments – care şi-a construit averea prin cumpărarea la preţ redus a proprietăţilor americane în anii 1970, profitând din plin înaintea prăbuşirii pieţei imobiliare din 2008 – a mai subliniat faptul că centrele urbane au depăşit întotdeauna crizele financiare, pandemiile şi alte dezastre.

„Există o mulţime de oameni care cred că a venit sfârşitul muncii la birou şi toată lumea va lucra de acasă (...) Toată lumea va recurge la videoconferinţele Zoom. Până într-o zi, când un tânăr îşi va spune «Ştii, cred că am o şansă mai bună dacă vom fi sta în faţa omului». Aşa că se va îmbarca într-un avion şi va încheia în acest mod afacerea”, a adăuga Zell.

Totodată, un risc major cu care se confruntă în prezent Statele Unite este reprezentat de faptul că dolarul ar putea să îşi piardă titlul de principală monedă de rezervă a planetei: „Dacă nu ne vom schimba abordarea, vom ajunge în acest punct în 10-15 ani. Dacă ne pierdem acest statut, estimez o scădere de 25% în standardele de viaţă ale americanilor”.

În ceea ce priveşte situaţia în care se află constructorul de maşini electrice Tesla, Sam Zell a declarat că producătorul face „companii precum Cisco să pară ieftine”, referindu-se aici la faptul că compania lui Elon Musk abia înregistrează profituri în ciuda unor runde de investiţii de câteva miliarde de dolari. Iar Cisco, ale cărui venituri erau evaluate de 125 de ori peste cifra reală în 1997, era văzută în urmă cu 23 de ani drept un gigant ce ar reprezenta 25% din mediul de business din SUA.

„Sunt sceptic şi în ceea ce priveşte bitcoin-ul (...) În prezent, trăim într-o lume extrem de populată de cameleoni şi alte personaje care vorbesc rapid. Nu cred că sunt oameni pe care mi-aş dori să-i urmez.”

Mediafax

×
Subiecte în articol: Sam Zell bitcoin