x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un francez care juca Pokémon Go a pătruns din greşeală într-o bază militară din Indonezia

Un francez care juca Pokémon Go a pătruns din greşeală într-o bază militară din Indonezia

19 Iul 2016   •   15:05
Un francez care juca Pokémon Go a pătruns din greşeală într-o bază militară din Indonezia

Un francez, care a intrat fără să-şi dea seama într-o bază bază militară din Indonezia în timp ce juca Pokémon Go pe smartphone-ul său, a fost reţinut şi interogat timp de mai multe ore, a anunţat marţi poliţia indoneziană citată de AFP.

Luni seară, Romain Pierre, în vârstă de 27 ani, era prea ocupat să vâneze "creaturi virtuale" ascunse în lumea reală prin aplicaţia Pokémon Go ca să realizeze că a pătruns într-o bază de înaltă securitate, a declarat AFP un purtător al poliţiei locale, Yusri Yunus. "A declarat că vâna Pokémoni', a precizat sursa.

Francezul aflat în călătorie de afaceri în oraşul portuar Cirebon a încercat să fugă când a fost interpelat de reprezentanţii autorităţilor. El a fost prins şi supus unui interogatoriu de mai multe ore înainte să fie eliberat marţi.

Un purtător de cuvânt al armatei, Mokhamad Desy Ariyanto, a lansat un apel public la vigilenţă, sugerând că jocul virtual Pokémon Go ar putea servi ca pretext pentru a comite acte reprobabile.

"Este posibil ca mulţi necunoscuţi să pătrundă în proprietăţi private pentru a comite delicte şi să pretindă apoi că vânau Pokémoni", a declarat AFP Mokhamad Ariyanto.

După două săptămâni de la lansarea sa, Pokémon Go a devenit un fenomen mondial. Cu nasul lipit de telefon, utilizatorii încearcă să prindă aceste personaje fictive în parcuri, staţii de metrou, cafenele sau terenuri virane.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Pokemon Go baza militara indonezia pokemon