x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un miliardar japonez a decolat spre Stația Spațială Internațională, vrea să joace golf în spațiu

Un miliardar japonez a decolat spre Stația Spațială Internațională, vrea să joace golf în spațiu

08 Dec 2021   •   18:30
Un miliardar japonez a decolat spre Stația Spațială Internațională, vrea să joace golf în spațiu

Antreprenorul japonez Yusaku Maezawa a pornit într-o călătorie spre Stația Spațială Internațională (ISS), alăturându-se astfel listei tot mai mari de miliardari care au ajuns în spațiu, scrie BBC. El intenționează să îndeplinească 100 de sarcini în spațiu, inclusiv să joace golf.

Maezawa a făcut avere prin intermediul unor companii de comerț electronic, printre care Zozotown. El a fost toboșar într-o trupă punk rock, iar anul trecut a lansat o emisiune în căutarea unei noi iubite care să i se alăture în spațiu, dar ulterior a anulat demersul.

O rachetă rusească care l-a transportat pe dl Maezawa a decolat de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan.

Miliardarul va petrece 12 zile pe ISS și este primul turist spațial care vizitează stația în ultimii ani.

La lansarea de miercuri, Maezawa a fost însoțit de cosmonautul rus Alexander Misurkin și de producătorul video Yozo Hirano, care documentează călătoria pentru canalul YouTube al miliardarului.

Înainte de lansare, Maezawa a fost supus unui program riguros de antrenament. El a promis că va îndeplini 100 de sarcini în timp ce se va afla pe ISS, selectate dintr-o listă de sugestii oferite de public.

Acestea variază de la prezentarea colegilor astronauți și a vieții pe ISS, până la golf și joaca cu un avion de hârtie.

Călătoria, care se pare că îl costă 88 de milioane de dolari, urmează scurtei călătorii în spațiu a colegului miliardar Jeff Bezos și voiajului lui Richard Branson până la marginea spațiului la începutul acestui an, cu rachete construite de companiile lor private.

Revista Forbes îl clasează pe locul 30 în topul celor mai bogați oameni din Japonia, cu o avere personală estimată la 1,9 miliarde de dolari.

(sursa: Mediafax)

×