x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un milion de pelerini pot călători la Mecca, anul acesta

Un milion de pelerini pot călători la Mecca, anul acesta

09 Apr 2022   •   21:00
Un milion de pelerini pot călători la Mecca, anul acesta
Sursa foto: Hepta

Arabia Saudită va permite ca până la 1 milion de persoane să se alăture pelerinajului hajj în acest an, extinzând în mare măsură accesul participanților din afara țării la acest eveniment-cheie, după doi ani de restricții anti-COVID.

Pelerinii care vor merge la Mecca în acest an trebuie să aibă sub 65 de ani și să fie complet vaccinați împotriva coronavirusului, a precizat Ministerul pentru hajj, într-o declarație preluată de agenția de presă SPA, citată de Reuters.

Participanții din străinătate vor fi admiși în acest an, dar trebuie să prezinte un test PCR COVID recent negativ, iar măsurile de precauție sanitară vor fi respectate, a precizat ministerul.

Anul trecut, autorităţile saudite au limitat pelerinajul hajj anual, unul dintre cei cinci piloni principali ai islamului, la 60.000 de participanți interni, față de 2,5 milioane de participanți interni înainte de pandemie.

Vizitele la cele mai sfinte locuri ale islamului din Mecca și Medina pentru Hajj, care durează o săptămână, și pelerinajul Umrah, mai puțin important, care durează tot anul, au adus anterior regatului aproximativ 12 miliarde de dolari pe an, potrivit datelor oficiale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Mecca