x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou director la cea mai mare bancă italiană

Un nou director la cea mai mare bancă italiană

14 Oct 2020   •   09:58
Un nou director la cea mai mare bancă italiană

Un nou director a fost numit în fruntea Unicredit, cea mai mare bancă italiană, în persoana economistului Pier Carlo Padoan. Acesta ar urma să devină președinte în 2021, când se va alege un nou Consiliu de Administrație, scrie Reuters. 

Padoan are 70  de ani și este parlamentar, afiliat formațiunii politice de centru-stânga PS, aflată la guvernare. A fost ministrul Economiei, funcție din care a aprobat salvarea instituției financiare Monde dei Paschii de la faliment și care ar urma să fie redresată prin măsuri luate de guvern în acest sens. 

Alegerea sa a venit și cu scopul de a-l obliga pe actualul director general, Jean Pierre Mustiere, să aprobe mai multe fuziuni și achiziții. Acesta se opune dup ce încercările de a încheia acorduri cu Societe Generale și Commerzbank au eșuat. 

UniCredit este prezent pe 17 piețe la nivel mondial. În Europa cele mai importante sunt Austria, Germania și Europa de Est, în această ultimă regiune realizând 16% din venituri. Are 8.500 de sucursale și 147.000 de salariați.

"UniCredit este într-adevăr un câştigător pan-European cu rădăcini solide italiene. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu Consiliul de Administraţie şi cu echipa de conducere pentru a capitaliza aceste puncte forte", a declarat Padoan.
 

×
Subiecte în articol: unicredit