x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou incendiu a izbucnit pe coasta mediteraneană. 10.000 de persoane evacuate

Un nou incendiu a izbucnit pe coasta mediteraneană. 10.000 de persoane evacuate

26 Iul 2017   •   13:18
Un nou incendiu a izbucnit pe coasta mediteraneană. 10.000 de persoane evacuate

Cel puţin 10.000 de persoane au fost forţate să evacueze după ce un nou incendiu a izbucnit în sudul Franţei, marţi seară în jurul orei 02.00. În zonă existau deja lupte ale autorităţilor cu incendiile care au distrus deja suprafeţe importante de pădure. Ultimul incendiu a izbucnit la o zi după ce Franţa a cerut ajutor Europei pentru a face faţă flăcărilor care se îndreaptă spre zona uscată din sud, în apropierea staţiunii Saint-Tropez, după cum notează The Guardian.

“Evacuările, cel puţin 10.000 de persoane, au fost efectuate pe măsură ce focul s-a extins. Aceasta este o zonă care îşi dublează sau chiar triplează populaţia pe timpul verii”, a afirmat un pompier miercuri, referitor la focurile din apropiere de Bormes-les-Mimosas, aflată la sud-vest de staţiunea Saint-Tropez.

Numărul de persoane de pe Coasta de Azur creşte considerabil în lunile iulie şi august, căci tot mai mulţi turişti se îndreaptă către plajă, în ciuda faptului că zona experimentează o vară impresionant de caldă şi uscată, ceea ce o face vulnerabilă la incendii.

În jur de 3,000 de persoane din cele evacuate erau turişti care stăteau la camping. O parte dintre aceştia au sfârşit petrecând noaptea pe plajă. Jurnaliştii locali au fotografiat mai mulţi oameni care stăteau în saci de dormit pe plajă, în timp ce fumul de la incendiu se putea vedea în depărtare.

Mulţi dintre cei evacuaţi erau localnici cărora le-a fost acord adăpost în liceul din zonă şi care au dormit pe nişte cearceafuri întinse pe jos.

Flăcările au distrus 400 de hectare din pădurea de coastă, într-o zonă în care există case, a afirmat comandatul pompierilor din zonă, Philippe Gambe de Vergnes.

Incendiile produse până acum au distrus deja 4.000 de hectare de pădure.

×