x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou producător de carne de porc ajunge pe primul loc în UE

Un nou producător de carne de porc ajunge pe primul loc în UE

06 Oct 2021   •   18:30
Un nou producător de carne de porc ajunge pe primul loc în UE

După ce mult timp Germania s-a aflat pe primul loc în UE la producția de carne de porc, acum o altă țară preia supremația. Germania a pierdut accesul în China diin cauza pesteii porcine africane. Spania ajunge astfel în fruntea clasamentului, scrie Reuters. 

Cea mai mare piață de desfacere a cărnii de porc din UE este China, cu 56% din exporturi în 2021, potrivit datelor Comisiei Europene, cu atât mai mult cu cât și această țară a fost afectată de pesta porcină. 

UE a exportat în China circa 3,34 milioane de tone de produse din carne de porc în 2020, cu 60% mai mult față d e 2019, când exporturile s-au stuat la 2,31 milioane de euro, iar în 2018 livrările au fost de 1,28 milioane de tone. Exorturile s-au ridicat la 1,86 milioane de tone în perioada ianuarie-iulie 2021, în scădere cu o,1% față de aceeași perioadă din 2020.

Spania a ajuns la o producție de carne de porc de circa 2,6 milioane de tone în primul semestru din acest an, cu 4,1% mai mult față de același interval din 2020. A crescut cererea pentru un îngrățământ natural alcătuit  din gunoi de grajd și apă. 

Între timp, producția din Germania a scăzut la 2,52 milioane de tone în perioada ianuarie-iunie 2021, cu 1,3% mai puțin comparativ cu perioada similară de anul trecut. Scăderea producției cărnii de porc este legată nu doar de pesta porcină, ci și de implementarea unor norme mai stricte (utilizarea gunoiului de grajd care duc la creșterea concentrației de amoniac din aer), scăderea cererii pe piața internă din cauza modificării preferințelor alimentare ale populației tinere. 


 

×
Subiecte în articol: carne de porc