x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un om de afaceri a fost inculpat pentru că a ordonat asasinarea unui jurnalist

Un om de afaceri a fost inculpat pentru că a ordonat asasinarea unui jurnalist

14 Mar 2019   •   15:39
Un om de afaceri a fost inculpat pentru că a ordonat asasinarea unui jurnalist
Sursa foto: Jan Kuciak

Omul de afaceri slovac Marian Kocner a fost inclupat pentru că a ordonat asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak, a anunţat joi un procuror, informează AFP.
"La 8 martie, Parchetul l-a inculpat pe Marian K. pentru că a ordonat asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak" în februarie 2018, a declarat pentru presă un procuror al cărui nume nu a fost divulgat din raţiuni de securitate.
Patru persoane implicate în acest asasinat care a provocat o amplă criză politică în Slovacia au fost deja inculpate anul trecut.
La 21 februarie 2018, jurnalistul de investigaţie Jan Kuciak şi logodnica sa Martina Kusnirova au fost împuşcaţi mortal în locuinţa lor, într-o execuţie în stil mafiot. Înainte de a fi asasinat, Kuciak scria despre presupusele legături între politicieni slovaci şi mafia italiană, în special cu un şef al temutei 'Ndrangheta calabreze.
Ultimul său articol despre posibile legături între presupuse clanuri mafiote italiene şi politicieni din guvernul slovac, publicat postum, a declanşat demonstraţii în masă care au dus în cele din urmă la demisia executivului - condus de social-democratul Robert Fico, înlocuit de colegul său de partid Peter Pellegrini - şi a şefului poliţiei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ján Kuciak Marian Kocner