x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un profesor olandez returnează medalia primită, Turciei şi îl califică pe Erdogan "dictator de facto"

Un profesor olandez returnează medalia primită, Turciei şi îl califică pe Erdogan "dictator de facto"

12 Mai 2016   •   14:56
Un profesor olandez returnează medalia primită, Turciei şi îl califică pe Erdogan "dictator de facto"

Un profesor olandez care a primit o medalie pentru că a pledat pentru integrarea Turciei în Uniunea Europeană, returnează distinţia primită şi îl numeşte pe pe Edogan "dictator de facto".

Profesorul Erik-jan Zurcher spune că Turcia nu poate fi primită atâta timp cât este condusă de Erdogan.

Zurker, profesor la universitatea Leiden, Olanda, a primit medalia de la fostul ministrul turc de Externe, Abdullah Gül back in 2005.

 
"Am primit distincţia care era formată dintr-o diplomă şi o medalie gigantică din aur, în timpul unei ceremonii la ambasada Turciei de la Haga. Motivul pentru am primit acest premiu a fost că la vremea respectivă am pledat cauza Turciei şi pentru combate prejudecăţile legate de această ţară", spune sprofesorul, "Între anii 2002-2004 Erdogan era premierul Turciei iar ţara era într-un proces rapid de democratizare. Mica mea contribuţie din acei ani a fost că am pledat în favoarea Turciei în privinţa integrării ei in UE deoarece are o istorie comună cu Europa", spune Zurcher, care este specializa în istoria Turciei din perioada dintre Imperiul Otoman şi Republica Turcă.

×