x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un pui de elefant care suferă de albinism, salvat dintr-o capcană a braconierilor din Africa de Sud

Un pui de elefant care suferă de albinism, salvat dintr-o capcană a braconierilor din Africa de Sud

03 Feb 2020   •   22:30
Un pui de elefant care suferă de albinism, salvat dintr-o capcană a braconierilor din Africa de Sud

Un pui de elefant care suferă de albinism este pe cale să se însănătoşească într-o rezervaţie din Africa de Sud, după ce a fost salvat dintr-o capcană a braconierilor din această ţară, informează DPA.

Pahidermul - un pui de aproximativ cinci luni, cu piele roz şi ochi albaştri - a fost găsit într-o rezervaţie din apropiere de Parcul Naţional Kruger din nord-estul Africii de Sud şi a fost transportat la centrul Hoedspruit de reabilitare şi dezvoltare a elefanţilor (HERD), pe 6 ianuarie.

Deşi nu se ştie cât timp a petrecut puiul de elefant încercând să se elibereze din acea capcană, el prezenta răni severe atunci când a fost adus în acel centru şi avea o greutate de doar 124 de kilograme.

Sue Howells, purtătoare de cuvânt a centrului HERD, a anunţat luni că micul elefant albinos, o femelă care a primit numele Khanyisa ("Lumina"), "reacţionează mult mai bine decât se aşteptau specialiştii" la noul mediu în care se află.

Khanyisa a luat în greutate circa 20 de kilograme după ce a fost adusă în sanctuar şi va fi eliberată în parcul natural deţinut de această organizaţie după ce recuperarea sa va fi completă. În acel parc se află o turmă de elefanţi din Zimbabwe care, în trecut, au acceptat şi alţi pui rămaşi orfani.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pui elefant