x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un pui de urs asiatic negru s-a născut prin inseminare artificială în Coreea de Sud

Un pui de urs asiatic negru s-a născut prin inseminare artificială în Coreea de Sud

10 Iun 2018   •   13:00
Un pui de urs asiatic negru s-a născut prin inseminare artificială în Coreea de Sud

O femelă de urs asiatic negru din Coreea de Sud a născut un pui în urma inseminării artificiale, evenimentul fiind considerat o premieră la nivel mondial după cum a anunţat duminică un institut specializat în reabilitarea speciilor naţionale, citat de agenţia Yonhap. 

Patru femele de urs asiatic negru au fost inseminate în luna iulie a anului trecut în cadrul proiectului desfăşurat de institutul aflat în subordinea Serviciului Parcurilor Naţionale din Coreea de Sud, iar două dintre acestea au născut câte un pui în februarie. Unul dintre pui a decedat, însă, la începutul lunii trecute din motive necunoscute. 

În urma analizelor genetice ale puilor s-a demonstrat că exemplarul supravieţuitor s-a născut în urma inseminării artificiale. Genele mamei şi tatălui acestuia erau RF-04 şi respectiv RM-19, a explicat institutul situat în Gurye, la 422 de kilometri sud de Seul. De la masculul RM-19 fusese colectată spermă pentru inseminarea artificială. Litera "R" vine de la Rusia, "F" de la "femelă" şi "M" de la mascul. 

Institutul a declarat că reproducerea prin inseminare artificială a acestui animal aflat pe cale de dispariţie este o premieră la nivel mondial, iar reuşita vine la trei ani după începerea dezvoltării tehnologiei de reproducere artificială optimizată pentru urs.

AGERPRES

×