x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un șarpe mamba veninos a creat panică într-un cartier din Praga

Un șarpe mamba veninos a creat panică într-un cartier din Praga

05 Oct 2018   •   18:36
Un șarpe mamba veninos a creat panică într-un cartier din Praga

Un şarpe mamba verde, specie foarte veninoasă şi agresivă, cu o lungime de doi metri, care a evadat marţi după ce şi-a muşcat proprietara, a creat panică într-un cartier din Praga unde a fost declanşată o operaţiune de căutare a reptilei, care nu fusese găsită încă vineri, potrivit poliţiei, informează AFP. 

Proprietara de 30 de ani, care nu deţinea o autorizaţie necesară pentru creşterea şerpilor veninoşi, a fost plasată în comă indusă şi este într-o stare gravă. 

Ceilalţi cinci colocatari au fost evacuaţi de către poliţie. Cartierul Hlubocepy, aflat în sudul capitalei Cehiei, trăieşte în incertitudine: o grădiniţă situată în vecinătate nu îi mai lasă pe copii să se joace în curte.

Incidentul este speculat intens de presa tabloidă şi cei care fac glume pe internet. Aceştia din urmă propun ca mamba verde să candideze la alegerile municipale care încep vineri, din partea Partidului Verzilor. Internauţii au inventat, de asemenea, un nume nou pentru cartierul vecin, Barrandov, şi anume "Mambarrandov". 

Mobilizaţi în cursa pentru recuperarea reptilei, experţii în herpetologie (ramură a zoologiei care studiază amfibienii şi reptilele, n.red.) încearcă să calmeze spiritele susţinând că această reptilă, care iubeşte căldura este "foarte probabil" moartă deja, din cauza temperaturilor nu foarte mari din capitala Cehiei. 

În acelaşi timp, nu se poate spune cu certitudine dacă şarpele se mai află sau nu în interiorul casei. Capcanele plasate în locuinţă rămăseseră goale vineri. 

"În ciuda eforturilor făcute şi a măsurilor luate, şarpele periculos nu a fost încă prins", a recunoscut vineri poliţia. 

În acelaşi timp, cei care se află pe urmele reptilei au anunţat o schimbare de tactică: au părăsit imobilul până sâmbătă pentru a permite reptilei să iasă din ascunzătoare, lucru care, speră aceştia, le va permite să o captureze în cele din urmă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: praga sarpe mamba