x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un snowboarder britanic a murit în acelaşi spital în care este internat Michael Schumacher

Un snowboarder britanic a murit în acelaşi spital în care este internat Michael Schumacher

de Istvan Deak    |    05 Mar 2014   •   19:14
Un snowboarder britanic a murit în acelaşi spital în care este internat Michael Schumacher

Michael Handley, un snowboarder britanic în vârstă de numai 20 de ani, a murit la spitalul CHU din Grenoble, unde “Schumi”, adică multiplul campion mondial de Formula 1, germanul Michael Schumacher, este spitalizat, în comă, în urma unui accident la schi în Franţa.
Sportivul britanic a căzut de la 200 de metri, pe munte, şi nu a supravieţuit, suferind două traumatisme craniene. Accidentul fatal a avut loc la “Deux Alpes”, la o distanţă de două ore şi jumătate de Meribel, staţiunea unde campionul german de Formula 1 s-a accidentat, în timp ce schia în afara pistei, explică RTL Belgia.
Michael Handley se antrena pentru sezonul de iarnă pe o pistă pe care obişnuia să se antreneze. Spitalizat la Grenoble,el se afla tot la terapie intensivă, unde se află şi Michael Schumacher.
Sportivul britanic a decedat înconjurat de membrii familiei sale. Tatăl său a declarat pentru presă:”El m-a inspirat. Fiul meu a fost cel care mi-a dat imboldul de a face ce mai mult cu viaţa mea. A murit atât de tânăr, dar a reuşit măcar un lucru. A călătorit aproape peste tot. Iar peste tot şi-a făcut prieteni. Şi-a trăit viaţa din plin, atâta câtă i-a fost”.
S-au împlinit două luni de când Michael Schumacher a suferit accidentul.
Deşi de la spitalul CHU din Grenoble s-a anunţat că medicii care-i acordă îngrijiri sportivului au decis declanşarea procesului de trezire treptată din coma artificială, nu au venit veşti bune despre revenirea lui Schumacher. Din contră, revista germană Focus a speculat recent că procesul de trezire a fost oprit, pentru că pacientul nu dădea semne de revenire.

Unii neurologi sunt de părere chiar că este puţin probabil ca după atât timp Schumacher să se refacă total, scrie csbnews.com.

Managerul de comunicare al familiei Schumacher, Sabine Kehm, a declarat, într-un comunicat, că “Michael este tot în faza trezirii treptate” şi că această fază “poate dura mult timp”. Numai că, din ordinul familiei, spitalul sau managerul de comunicare oferă informaţii cu picătura despre starea sănătăţii campionului, pentru a-i proteja dreptul la intimitate.


×
Subiecte în articol: recuperare Michael Schumacher