x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un tribunal din Suedia consideră că arborarea steagului ISIS nu este infracţiune

Un tribunal din Suedia consideră că arborarea steagului ISIS nu este infracţiune

17 Oct 2016   •   15:45
Un tribunal din Suedia consideră că arborarea steagului ISIS nu este infracţiune

Un tribunal din Suedia a respins acuzaţia împotriva unui bărbat musulman pentru incitare la ură după ce a arborat steagul ISIS, pentru că acest lucru nu constituie exprimarea urii, scrie rt.com.

Musulmanul care trăieşte în localitarea suedeză Laholm, a postat în anul 2015 pe Facebook, o fotografie în care acesta flutura un steag al grupării teroriste ISIS.

Bărbatul de origine siriană a fost inculat pentru infracţiunea de incitare la ură însă procuroarea Gisela Sjovalls a declarat că a luat decizia de a renunţa la acuzaţii "după ce a analizat îndelung situaţia".

Gisela Sjovalls spune că fluturare steagului ISIS nu poate fi considerat o declaraţie de ură deoarece nu este o expresie a nerespectării vreunui grup etnic sau minoritar, în acelaşi fel în care svastica nu poate fi considerată simbolul urei rasiale.

Avocatul bărbatului a declarat despre clientul său că acesta nu este un suporter al grupării teroriste şi a insistat asupra faptului că steagul este un simbol al islamului, vechi de sute de ani.

×
Subiecte în articol: isis steagul isis infracţiune