x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un virus puţin cunoscut stârneşte panică în Brazilia. Toate gravidele sunt îngrozite

Un virus puţin cunoscut stârneşte panică în Brazilia. Toate gravidele sunt îngrozite

30 Dec 2015   •   15:17
Un virus puţin cunoscut stârneşte panică în Brazilia. Toate gravidele sunt îngrozite

Un virus puţin cunoscut stârneşte panică în Brazilia după ce a creat cea mai gravă criză în sănătatea publică. Oficialii recunosc faptul că în ultimul timp s-au născut câteva mii de copii cu o gravă malformaţie, microcefalie, scrie New York Times.

Aceşti copii s-au născut cu un cap deosebit de mic iar multe gravide din Brazilia sunt acum în panică.

Cauza acestei malformaţii este un virus (Zika) puţin cunoscut şi care ar fi împrăştiat de ţânţari. Guvernul, care este criticat că nu a luat măsuri, avertizează populaţia asupra pericolului pe care îl prezintă ţânţarii şi sfătuieşte pe toată lumea să facă tot posibilul să evite contactul cu aceste insecte. Un oficial a spus chiar că femeile care locuiesc în zone infestate cu aceşti ţânţari ar trebui să evite să rămână însărcinate.

Oficialii brazilieni spun că în anul 2015 s-au născut 2.782 de copii cu microcefalie faţă de 147 în anul 2014.

Cel puţin 40 de copii suferind de această malformaţie au decedat iar unii cercetători avertizează că numărul deceselor în rândul acestor bebeluşi este posibil să se dubleze în următoarele luni. Copii care vor supravieţui nu se vor dezvolta normal din punct de vedere intelectual.

Cercetătorii mai spun că virusul adus de ţânţari a pătruns în Brazilia de puţină vreme însă virusologii nu sunt siguri de legătura dintre microcefalie şi acest virus.

×
Subiecte în articol: microcefalie virus brazilia zika