x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria acuză Zagrebul că încurajează migranţii să încalce legea

Ungaria acuză Zagrebul că încurajează migranţii să încalce legea

18 Sep 2015   •   18:31
Ungaria acuză Zagrebul că încurajează migranţii să încalce legea
Sursa foto: Foto: MTI

Croaţia încurajează migranţii să treacă graniţele ilegal, a declarat vineri ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, după ce peste 20 de autobuze croate au adus sute de migranţi la graniţa cu Ungaria, transmit Reuters şi AFP.

Poliţia ungară le-a permis migranţilor să intre pe teritoriul ungar şi i-a urcat în autobuze.

Totuşi, Peter Szijjarto a dezminţit informaţia potrivit căreia între cele două ţări există coordonare pentru transportarea migranţilor.

''În loc să ajute oamenii, Croaţia încurajează mase întregi de persoane să comită fapte penale - trecerea ilegală a graniţelor este o faptă penală'', a spus şeful diplomaţiei ungare, într-o conferinţă de presă la Belgrad.

Croaţia a închis joi şapte din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Serbia după pătrunderea masivă a migranţilor din Orientul Mijlociu aflaţi pe teritoriul ţării vecine.

Traficul a fost închis la punctele de trecere a frontierei Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina şi Erdut. Au rămas deschise doar punctul de trecere de la Bajakovo, precum şi autostrada Belgrad-Zagreb.

Peste 11.000 de migranţi au trecut în ultimele două zile graniţa croată venind din Serbia, după ce Ungaria şi-a închis frontiera cu Serbia.

×