x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria are un nou ambasador în România

Ungaria are un nou ambasador în România

20 Noi 2013   •   17:58

Secretarul de stat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, l-a primit miercuri, pe ambasadorul agreat al Ungariei, E.S. Zákonyi Botond, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, se arată într-un comunicat al MAE, remis Jurnalului Naţional.

Ungaria rămăsese de peste trei luni fără ambasador la Bucureşti, presa de la Budapesta scriind că Bucureştiul a întârziat să acorde acreditarea noului diplomat delegat de la Budapesta.
"Fostul ambasador, Fuzes Oszkar, s-a întors de la Bucureşti cu o uşoară întârziere faţă de data stabilită iniţial şi ocupă o funcţie în Institutul Cultural din cadrul Ministerului de Externe. Ungaria a fost reprezentată la Bucureşti de însărcinatul cu afaceri diplomatice Polonyi Geza", scria Nepszabadsag.

Secretarul de stat George Ciamba l-a asigurat pe Zákonyi Botond de întregul sprijin al autorităţilor române în vederea promovării acţiunilor menite să contribuie la consolidarea Parteneriatului Strategic româno-ungar, în conformitate cu fundamentele politico-juridice ale relaţiei bilaterale, se arată în comunicatul MAE. Demnitarul român a exprimat convingerea că un dialog bilateral susţinut, desfăşurat pe canale diplomatice, va permite abordarea tuturor aspectelor de interes pentru cele două părţi.
Secretarul de stat George Ciamba a reconfirmat interesul României pentru o cât mai bună coordonare la nivel regional, în contextul asigurării de către România a
Preşedinţiei în exerciţiu a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est, respectiv a deţinerii de către Ungaria, a Preşedinţiei Grupului de la Vişegrad şi a Preşedinţiei Iniţiativei Central Europene.


×
Subiecte în articol: ambasador Ungaria