x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria este de acord sancțiunile impuse Rusiei de UE

Ungaria este de acord sancțiunile impuse Rusiei de UE

03 Mar 2022   •   10:35
Ungaria este de acord sancțiunile impuse Rusiei de UE

Ungaria acceptă sancţiunile economice ale UE împotriva Rusiei și condamnă războiul din Ucraina, spune premierul Viktor Orban. Însă autoritățile de la Budapesta nu au permis tranzitarea pe teritoriul țării de armament, scrie Reuters.

El a ținut să precizeze că relațiile Ungariei cu Rusia au fost "echilibrate şi corecte" dar nu este de acord cu invadarea Ucrainei. 

"Condamnăm atacul rus, întrucât s-a pornit un război împotriva Ucrainei. Părţile trebuie să revină cât mai curând posibil la masa negocierilor. Întreaga Europă trebuie să lucreze pentru pace", a declarat Orban. 

Acesta a mai precizat că unitatea UE este esențială, motiv pentru care nu se opune sancțiunilor economice luate împotriva Rusiei.

Cu toate astea, Ungaria menține relațiile cu Rusia. 

"Ungaria şi UE vor continua să aibă interese şi după război. Şi liderii UE au declarat că sancţiunile nu pot afecta livrările de energie din Rusia, pentru că acest lucru ar distruge economia europeană", a amintit el.

Totodată, Orban explică faptul că Europa are nevoie de industrie de apărare pentru a nu se baza doar pe SUA. 
"Această provocare presupune cheltuieli militare semnificativ mai mari, adică, reducând deficitul şi datoria publică, trebuie să facem o excepţie cu politica de apărare".

×
Subiecte în articol: Ungaria ue Rusia