x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul dintre suspecţii în cazul otrăvirii din Salisbury, numit de Putin "Erou al Federaţiei Ruse"

Unul dintre suspecţii în cazul otrăvirii din Salisbury, numit de Putin "Erou al Federaţiei Ruse"

27 Sep 2018   •   14:18
Unul dintre suspecţii în cazul otrăvirii din Salisbury, numit de Putin "Erou al Federaţiei Ruse"

Unul dintre bărbaţii suspectaţi de otrăvirea din Salisbury este un ofiţer militar, care a fost premiat de către Vladimir Putin, potrivit unui site de investigaţii, scrie BBC.

În urma otrăvirii din luna martie, anchetatorii din Marea Britanie l-au identificat pe unul dintre cei doi suspecţi ca fiind Ruslan Boshirov. Preşedintele Putin a afirmat că Boshirov este civil şi chiar el, invitat la o televiziune din Rusia, a spus că a vizitat Salisbury ca turist.

Cu toate acestea, website-ul Bellingcat a spus că, în realitate, bărbatul este ofiţer al serviciilor de informaţii din Rusia, fiind cunoscut drept Colonel Anatoliy Chepiga. Acesta a condus trupele din Cecenia şi Ucraina şi a fost numit “Erou al Federaţiei Ruse” în 2014.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a negat afirmaţiile, declarând că nu există nicio dovadă în favoarea acestora.

Fostul spion rus, Serghei Skripal, şi fiica sa, Iulia Skripal, au fost otrăviţi cu Noviciok pe 4 martie, în Salisbury.

×