x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE/ALERTĂ ÎN SUA: Focuri de armă pe aeroportul Fort Lauderdale din Florida; 5 morți și 8 răniți

UPDATE/ALERTĂ ÎN SUA: Focuri de armă pe aeroportul Fort Lauderdale din Florida; 5 morți și 8 răniți

06 Ian 2017   •   20:51
UPDATE/ALERTĂ ÎN SUA: Focuri de armă pe aeroportul Fort Lauderdale din Florida; 5 morți și 8 răniți
Sursa foto: FOTO: Nick81aku at English Wikipedia

UPDATE - Un individ a deschis focul vineri pe Aeroportul Internaţional Fort Lauderdale din Florida, făcând cinci morţi înainte de a fi arestat, a anunţat şeriful din districtul Broward, citat de AFP.

"Opt persoane au fost rănite şi evacuate spre un spital local", a precizat biroul şerifului Scott Israel, într-un tweet.

Poliţia a precizat că a fost alertată la ora 12,55 (17,55 GMT).

Faptele s-au derulat în zona de recuperare a bagajelor, a indicat aeroportul, pe contul său de Twitter, adăugând că întreaga activitate a aeroportului este suspendată.

Martorii au descris pasageri care alergau şi ţipau. Secretarul de presă al Casei Albe din mandatul fostului preşedinte George W. Bush, Ari Fleischer, care se găsea în acele momente pe aeroport, a relatat haosul, pe Twitter: "S-au tras focuri de armă. Toată lumea aleargă".

Alţi pasageri au fost regrupaţi pe pista aeroportului, potrivit imaginilor difuzate în direct, înainte de a fi conduşi din nou în interiorul clădirii.

Motivul atacului este pentru moment necunoscut, a subliniat Barbara Sharief, o aleasă locală, citată de AFP.

Numeroase vehicule de ajutor şi ale poliţiei au fost deplasate la faţa locului, conform imaginilor televiziunilor americane.

Știrea inițială - Cel puţin o persoană a murit şi alte nouă au fost rănite, vineri, în urma unor împuşcături înregistrate pe Aeroportul Internaţional Fort Lauderdale-Hollywood din Florida, poliţia investigând incidentul la această oră, a indicat media locală citată de agenţia EFE.

Imaginile TV arată evacuarea persoanelor pe pista aeroportului şi prezenţa poliţiei.
 

 

Se pare că împuşcăturile s-au produs în zona de recuperare a bagajelor de la terminalul 2, unde autorul a fost şi arestat.

Respectivul terminal a fost evacuat, la fel ca şi zonele apropiate de porţile D4 şi D5 ale aeroportului internaţional Fort Lauderdale, la nord de Miami.

Până în prezent nu se cunoaşte starea răniţilor, dar canalul de televiziune MSNBC a semnalat că există cel puţin o persoană împuşcată mortal.

Secretarul de presă al Casei Albe din mandatul fostului preşedinte George W. Bush, Ari Fleischer, care se găsea în acele momente pe aeroport, a relatat haosul, pe Twitter: "S-au tras focuri de armă. Toată lumea aleargă".

Ulterior, el a explicat că situaţia s-a "calmat", dar autorităţile nu permit nimănui să iasă din aeroport, în zona unde se afla el.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: alerta sua Fort Lauderdale florida