x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Declarație INCENDIARĂ a Angelei Merkel. Mesajul către Volodimir Zelenski

UPDATE Declarație INCENDIARĂ a Angelei Merkel. Mesajul către Volodimir Zelenski

04 Apr 2022   •   17:23
UPDATE Declarație INCENDIARĂ a Angelei Merkel. Mesajul către Volodimir Zelenski

Angela Merkel a respins, astăzi, criticile aduse de Volodimir Zelenski referitoare la atitudinea sa față de admiterea Ucrainei în NATO.

Fostul cancelar al Germaniei a transmis că își susține în continuarea decizia de la Summiul NATO, desfășurat la București în 2008, când s-a opus admiterii rapide a Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică. 

"Fostul cancelar Angela Merkel își asumă decizia sa de la Summitul NATO, desfăşurat în 2008 la Bucureşti. În contextul atrocităţilor care sunt vizibile în Bucea şi în alte zone din Ucraina, fostul cancelar susţine toate eforturile actualului guvern de la Berlin şi ale comunităţii internaţionale în sensul solidarităţii cu Ucraina şi opririi actelor barbare şi a războiului Rusiei din Ucraina", a transmis purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel.

Mesajul a venit în contextul criticilor aduse de președintele Volodimir Zelenski, care a acuzat "refuzul voalat" al NATO de a admite Ucraina, din cauza "temerilor absurde ale anumitor lideri politici care au crezut că, prin respingerea Ucrainei, vor putea calma Rusia".
"Îi invit pe doamna Merkel şi pe domnul Sarkozy să viziteze Bucea şi să vadă care este rezultatul politicilor de concesii faţă de Rusia", a spus acesta, referindu-se la circa 340 de civili găsiți morți pe străzi. 

La summitul NATO, desfăşurat la Bucureşti în 2008, cancelarul german de atunci, Angela Merkel, şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy s-au pronunţat împotriva solicitărilor altor naţiuni occidentale de admitere rapidă în NATO a Ucrainei şi Georgiei, motivând că nu erau democraţii stabile, aminteşte cotidianul Le Monde.

×