x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Europa în alertă. Italia revine cu o nouă regulă din cauza creșterii infecțiilor cu COVID-19

UPDATE Europa în alertă. Italia revine cu o nouă regulă din cauza creșterii infecțiilor cu COVID-19

de Giulia Anghel    |    02 Oct 2020   •   15:04
UPDATE Europa în alertă. Italia revine cu o nouă regulă din cauza creșterii infecțiilor cu COVID-19

Rând pe rând, statele europene impun măsuri suplimentare pentru protejarea populației de infecția cu COVID-19. După izolarea din primăvară, economiile au început să funcționeze, chiar dacă nu la nivelul de dinainte de pandemie. Acest fapt, la care s-a adăugat și perioada concediilor dar și începerea școlilor, au dus la sporirea contaminărilor. 

Italia

Măștile au devenit obligatorii în aer liber la Roma, în regiunea Lazio și la Campania din cauza creșterii infectărilor cu COVID-19. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la peste 2.000 pe zi. 

Acoperirea nasului și a gurii era obligatorie în spațiile închise, respectiv magazine și cinematografe. 

"Majoritatea cazurilor sunt legate de lipsa de respectare a regulilor privind purtarea măştii şi distanţarea socială", a spus directorul serviciilor sanitare din  Lazio, Alessio D'Amato.

Italia a fost prima și una dintre cele mai lovite state europene de pandemie. Este a doua, după Marea Britanie, la numărul de decese, cu circa 36.000 de morți.  

Franța

Autoritățile franceze vor impune stare de alertă maximă în Paris și în suburbii de la începutul săptămânii viitoare, dacă infectările cu COVID-19 vor continua să crească alarmant, a declarat ministrul Sănătăţii, Olivier Veran.

Regiunea a depăşit cele trei praguri care corespund zonei de alertă maximă, iar situația va fi analizată duminică.

"Dacă acest lucru se confirmă, nu am avea altă opţiune decât să plasăm Parisul şi suburbiile sale în alertă maximă şi aceasta de luni. 

De câteva ore a apărut o depășire a indicatorilor și urmează să fie verificată în următoarele zile. Dacă se va confirma, nu vom avea de ales.

Parisul și suburbiile vor fi plasate în gradul de alertă maximă începând de luni. Această instituire a alertei maxime va însemna că locuitorii Parisului și ai suburbiilor vor trebui să-și reducă temporar interacțiunile sociale. Adică fără petreceri în familie, fără întâlniri cu prietenii, barurile vor fi închise", a spus demnitarul.

×