x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE India autorizează de urgență două vaccinuri anti COVID-19

UPDATE India autorizează de urgență două vaccinuri anti COVID-19

03 Ian 2021   •   09:30
UPDATE India autorizează de urgență două vaccinuri anti COVID-19

India a aprobat de urgență două vaccinuri împotriva COVID-19, dezvoltate de AstraZeneca/universitatea Oxfod și de compania locală Bharat Biotech, după cum a anunțat directorul Autorității de Reglementare a Medicamentelor din această țară, V.G. Somani.

Eficacitatea vaccinului AstraZeneca / Oxford este de 70,42%, în timp ce COVAXIN-ul Bharat Biotech a fost „sigur și oferă un răspuns imun puternic”, potirvit lui Somani.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca / Oxford este realizat la nivel local de Serum Institute of India, în timp ce Bharat Biotech a făcut echipă cu Consiliul Indian de Cercetare Medicală, condus de guvern.

Premierul Narendra Modi a salutat aprobările.

India este a doua cea mai afectată ţară de pe glob de pandemie. Până în prezent a înregistrat peste 10,3 milioane de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Noul vaccin împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 produs de AstraZeneca şi Universitatea Oxfod a fost autorizat în India, a anunța ministrul Informației, Prakash Javadekar, citat de Reuters.

Este primul tratament de acest fel aprobat de către autoritățile din această țară. 

"India este poate singura ţară în care cel puţin patru vaccinuri se pregătesc. Unul a fost aprobat ieri, pentru utilizare de urgenţă, este vorba de Covishield, al Serum", a spus ministrul, referindu-se la cel realizat de Institutul Serum din India (SII).

Peste 10 milioane de persoane s-au infectat cu COVID-19, iar guvernul speră că vaccineze circa 300 de milioane de oameni în primele opt luni ale acestui an.
 

×
Subiecte în articol: india vaccin COVID AstraZeneca