x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Liderul opoziției ruse se află sub protecția poliției germane. Medicii ruși neagă faptul că ar fi fost otrăvit

UPDATE Liderul opoziției ruse se află sub protecția poliției germane. Medicii ruși neagă faptul că ar fi fost otrăvit

24 Aug 2020   •   12:52
UPDATE Liderul opoziției ruse se află sub protecția poliției germane. Medicii ruși neagă faptul că ar fi fost otrăvit

Medicii de la spitalul din Omsk, Siberia, care i-au oferit primul ajutor liderului opoziției rus, Aleksei Navalnîi, au declarat că i-au salvat viaţa. Aceștia au precizat însă că nu au găsit urme de otravă în organismul lui și au negat că ar fi fost supuși vreunei presiuni din partea autorităților, transmite Reuters.

Acesta se află în comă și a fost transportat la un spital din Berlin.

"I-am salvat viaţa cu un mare efort şi cu multă muncă", a declarat medicul şef Alexander Murakovski, de la spitalul din Omsk.

" Dacă am fi găsit vreo urmă de otravă cunoscută, atunci ar fi fost mult mai uşor pentru noi. Ar fi existat un diagnostic clar şi un tratament cunoscut", a spus şi doctorul Anatoli Kalinicenko, de la acelaşi spital.

Aliaţii politicianului i-au acuzat pe medici că au încercat să împiedice transportarea sa în Germania. Doctorii au spus iniţial că Navalnîi nu este în starea potrivită pentru a putea fi transferat în Germania pentru tratament.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi se află sub protecţia poliţiei, potrivit Biroului Federal de Investigaţii Criminale (BKA). Acesta se află internat, în stare gravă, la Berlin, fiind suspectat că a fost otrăvit, transmite DPA.

"Statul german asigură protecţia din partea poliţiei pentru Alexei Navalnîi", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

BKA este responsabil cu protecţia oficialilor guvernamentali germani şi a invitaţilor străini, în timpul vizitelor de stat.

Navalnâi se află în comă, după ce i s-a făcut rău, săptămâna trecută, în timp ce se afla la bordul unui avion care se deplasa între Siberia și Moscova. 

El a fost transportat cu un avion special din Omsk, Siberia, la spitalul Charite din Berlin.

Apropiații săi spun că a fost otrăvit. Medicii ruși au afirmat că el ar putea suferi de o boală metabolică.


Între timp, producătorul de film care a organizat transportul din Siberia la Berlin pentru cel mai vehement critic al Kremlinului s-a declarat convins că Navalnîi va supravieţui.

"Din punctul meu de vedere, chestiunea crucială este dacă el va scăpa nevătămat şi va continua să îşi joace rolul de până acum", a declarat producătorul de film Jaka Bizilj, care a organizat transportul politicianului în Germania. 

×