x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Mai multe state europene renunță la restricțiile anti COVID-19

UPDATE Mai multe state europene renunță la restricțiile anti COVID-19

04 Feb 2022   •   12:29
UPDATE Mai multe state europene renunță la restricțiile anti COVID-19

Suedia, Danemarca, Finlanda și Norvegia renunță la toate restricțiile anti-pandemice datorită virulenței scăzute a tulpinii Omicron și a ratei mari de vaccinare. Totodată, Cehia abandonează certificatul COVID-19 iar Spania renunță la masca de protecție în aer liber.

"A venit vremea să deschidem Suedia din nou. Contagierile vor rămâne ridicate o perioadă de timp, însă cele mai grave consecinţe au fost lăsate în urmă", a spue premierul suedez Magdalena Andersson.

Astfel, restaudantele vor fi deschise și după ora 23.00, nu vor mai fi impuse pentru numărul de participanți la evenimentele publice, se renunță la recomandarea muncii la distanță, iar contactele nu mai sunt limitate în spațiile închise. 

Însă premierul a spus că persoanele nevaccinate au în continuare un risc crescut de a dezvolta forme severe ale bolii, mai ales dacă sunt vârstnice. 

Peste 83% dintre suedezii de peste 12 ani sunt vaccinați, iar circa 49% au făcut și doza booster. 

Spania

Totodată, autoritățile din Spania au anunțat renunțarea la purtarea măștii în aer liber începând din 8 feburarie. 

Aceasta a fost reintrodusă în 22 decembrie 2021 din cauza infecțiilor cu tulpina Omicron. 

Cehia

Certificatul de vaccinare anti COVID-19 nu va mai fi necesar în restaurante, precum și la evenimentele culturale şi sportive începând de săptămâna viitoare, a anunţat premierul ceh Petr Fiala.

"Guvernul va renunţa începând cu 9 februarie la obligaţia prezentării certificatului de vaccinare sau a dovezii trecerii prin boală pentru a intra în restaurante, evenimente culturale, sportive şi similare", a spus Petr Fiala.

Acesta a fost impus în noiembrie 2021 pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală la intrarea în baruri, restaurante, hoteluri. 

Rămâne obligativitate purtării măștii în spațiile închise și limitarea participanților la demonstraţii.

Cehia a înregistrat, marți,  57.195 de cazuri, numărul total al infecțiilor ajungând la 3,1 milioane, dintre care 37.000 de decese.

Însă numărul bolnavilor din spitale este de 2,653 de persoane. 

 

×