x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA și China au căzut de acord asupra unei cooperări în lupta contra pirateriei informatice

SUA și China au căzut de acord asupra unei cooperări în lupta contra pirateriei informatice

25 Sep 2015   •   21:39
SUA și China au căzut de acord asupra unei cooperări în lupta contra pirateriei informatice

 Preşedintele american Barak Obama a anunţat vineri la Washington, alături de omologul său chinez, Xi Jinping, că cele două mari puteri mondiale au căzut de acord pentru a lupta împotriva pirateriei informatice, una dintre cele mai mari dispute dintre Washington şi Beijing, relatează AFP şi Reuters.

''Am exprimat încă o dată preocupările noastre foarte grave în legătură cu creşterea ameninţărilor în domeniul securităţii cibernetice împotriva întreprinderilor şi a cetăţenilor americani'', a declarat Barack Obama într-o conferinţă de presă comună la Casa Albă cu Xi Jinping.

''Am spus că aceasta trebuie să înceteze", a continuat preşedintele SUA. El a dat asigurări că "guvernul Statelor Unite nu este implicat în spionaj cibernetic în scopuri comerciale".

În răspunsul său, oaspetele chinez a afirmat că Beijingul "se opune şi combate cu fermitate furtul de secrete comerciale şi alte tipuri de atacuri informatice".

"Astăzi pot să anunţ că ţările noastre au găsit un teren comun de înţelegere pentru a merge înainte. Am căzut de acord că nici guvernul american, nici guvernul chinez nu desfăşoară şi nu susţin în cunoştinţă de cauză furtul informatic de proprietate intelectuală, mai ales secrete comerciale'', a făcut cunoscut liderul american.

Alături de drepturile omului şi tensiunile din Marea Chinei de Sud, dosarul pirateriei şi spionajului informatic - cibercriminalitatea - se află pe agenda vizitei de stat a preşedintelui Xi Jinping la Casa Albă.

AGERPRES

×