x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Matthew a făcut 339 de victime

Uraganul Matthew a făcut 339 de victime

07 Oct 2016   •   11:55
Uraganul Matthew a făcut 339 de victime

Circa 339 de persoane şi-au pierdut viaţa în Haiti, potrivit autorităţilor locale, iar alte câteva mii au fost relocate după ce furtuna le-a distrus casele, a scos copacii din rădăcini şi a inundat cartiere întregi. În Republica Dominicană, aflată pe traiectoria uraganului Matthew patru persoane au fost declarate decedate, potrivit Reuters.

Florida şi Carolina de Sud s-a confruntat, joi, cu cel mai puternic uragan care ameninţă direct Statele Unite în peste un deceniu. Cu rafale de vânt de circa 215 kilometri pe oră, furtuna care a provocat decesul a cel puţin 339 de persoane în Haiti şi a lovit nord-vestul Bahamas în trecerea sa prin Caraibe, este catalogată la categoria 4 (pe o scară de la 1 la 5), potrivit Centrului naţional american pentru uragane (NHC), informează Reuters. 

Uraganul Matthew, care se manifestă în acest moment prin ploi torenţiale şi vânturi puternice în largul coastei Floridei, a slăbit vineri în intensitate, fiind retrogradat la categoria 3 pe scara Saffir-Simpson, dar "rămâne extrem de periculos", potrivit Centrului american de monitorizare a uraganelor (NHC). 

Uraganul ar putea provoca pagube semnificative pe uscat, în funcţie de traiectoria sa. Conform NHC, furtuna ar urma să "treacă aproape sau pe deasupra coastei estice a peninsulei Florida până vineri seara", iar apoi să-şi continue drumul spre nord de-a lungul coastei ajungând în Georgia şi Carolina de Sud, relatează Agerpres.

×
Subiecte în articol: Uraganul Matthew uragan sua