x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Urgență sanitară într-un stat din Brazilia din cauza cazurilor de gripă aviară la păsările sălbatice

Urgență sanitară într-un stat din Brazilia din cauza cazurilor de gripă aviară la păsările sălbatice

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2023   •   22:53
Urgență sanitară într-un stat din Brazilia din cauza cazurilor de gripă aviară la păsările sălbatice

Autoritățile din statul brazilian Parana, în care se află cei mai mulți crescători de păsări de curte din Brazilia, au anunțat marți că au declarat o urgență de sănătate din cauza depistării de cazuri de gripă aviară la păsările sălbatice.

Măsura va fi în vigoare 180 de zile. Până în prezent, în Parana au fost detectate șapte cazuri de boală la păsările sălbatice migratoare, au declarat autoritățile.

Confirmarea infecției cu virusul gripei aviare la păsările sălbatice nu modifică statutul sanitar al Braziliei, au precizat autoritățile.

Conform normelor Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor, statutul sanitar național al Braziliei nu se modifică deoarece niciun caz nu a fost detectat în fermele comerciale.

„Este important să precizăm că aceasta este o măsură de protecție. Cu aceasta... putem acționa mult mai rapid, scăpând de unele bariere birocratice în cazul în care este detectată gripa aviară", a declarat secretarul pentru agricultură și aprovizionare din Parana, Norberto Ortigara, potrivit Reuters.

Brazilia, cel mai mare exportator de pui din lume, a confirmat pentru prima dată apariția unor focare de gripă aviară în rândul păsărilor sălbatice la 15 mai. De atunci a înregistrat cel puțin 67 de focare ale bolii la păsările sălbatice în mai multe state.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gripa aviara brazilia