x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste URIAȘE în Franța. Peste un milion de persoane au ieșit în stradă

Proteste URIAȘE în Franța. Peste un milion de persoane au ieșit în stradă

de Redacția Jurnalul    |    20 Ian 2023   •   11:35
Proteste URIAȘE în Franța. Peste un milion de persoane au ieșit în stradă
Sursa foto: Hepta

În toată Franța au manifestat, joi, peste un milion de persoane, nemulțumite de reformarea sistemului de pensii și a erodării nivelului de trai.

Datele Ministerului de Interne arată că circa 1,12 milioane de oameni au fost prezente la protestele din toată țara. 

Sindicatele se opun, printre altele, intenției autorităților de a crește vârsta de retragere din activitate. Acestea anunță noi greve și proteste pe 31 ianuarie. 

„Angajamentul poliției, ca și al sindicatelor, care au permis ca manifestațiile să se desfășoare în bune condiții. exprimării opiniilor este esențială pentru democrație. Vom continua să dezbatem și să convingem”, a transmis premierul Elisabeth Borne pe Twitter.

La Paris, circa 30 de persoane au fost arestate, majoritatea membri ai grupului Black Blocs, format din 1.000 de oameni, care purtau măști, căști și haine negre, a anunțat poliția, care a precizat că a reușit să despartă grupul de manifestația principală.

Totodată, lidera extremei dreapta, Marine Le Pen, este împotriva reformei pensiilor. Președinta Frontului Național a afirmat că proiectul de lege este „respins de o foarte mare majoritate a francezilor și de aproape toți angajații”.

„Reforma pensiilor trebuie pur și simplu anulată. Emmanuel Macron trebuie acum să se răzgândească, nu este niciodată prea târziu pentru a asculta voința francezilor”, a precizat Marine Le Pen.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹ 

×
Subiecte în articol: franta greve proteste