x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Urşii româneşti au ajuns celebri în Marea Britanie! BBC a publicat un colaj cu animalele care umblă nestingherite pe străzi

Urşii româneşti au ajuns celebri în Marea Britanie! BBC a publicat un colaj cu animalele care umblă nestingherite pe străzi

08 Aug 2017   •   15:45
Urşii româneşti au ajuns celebri în Marea Britanie! BBC a publicat un colaj cu animalele care umblă nestingherite pe străzi

Pe site-ul celebrei televiziuni BBC a fost publicat un colaj cu urşii care umblă nestingheriţi pe străzi, în căutarea hranei. Imaginile cu animalele flămânde au fost filmate în mai multe localităţi din judeţele Harghita şi Prahova.

De la o zi la alta, postarea jurnaliştilor britanici a strâns mii de reacţii, dar şi comentarii de la oameni din întreaga lume. Foarte multe au fost de îngrijorare.

O tânără din New Jersey a scris, ceea ce noi am aflat de mult, şi anume: " Cineva va fi rănit sau chiar ucis dacă problema nu este rezolvată."

În filmuleţele legate în colaj sunt imagini suprinse chiar de colegii noştri din Harghita. Incidentele care apar în postare sunt însă şi din judeţul Prahova.

E vorba de judeţele în care animalele nu doar caută în gunoaiele găsite pe străzi, ci, de multe ori, au intrat în gospodării şi chiar în case.

În descrierea materialului video, jurnaliştii au scris: „În România trăiesc 60% dintre urşii din Europa. Iată ce se întâmplă atunci când aceştia vizitează localnicii... "

În mijlocul filmuleţului, care are 1 minut şi 37 secunde, sunt prezentate şi imagini de la protestul din iulie, din faţa Ministerului Mediului. Atunci, aproximativ 500 de oameni din judeţele Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş s-au adunat pentru a atrage atenţia asupra situaţiei provocate de suprapopularea urşilor în aceste judeţe.

În Harghita, s-a făcut un prim pas spre siguranţă. Pentru un urs agresiv, care atacase trei ciobani, Ministerul Mediului a emis autorizație de intervenție. Animalul a fost împuşcat sâmbătă noaptea. Sursa Observator.tv

×
Subiecte în articol: urşi romăneşti celebri