x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ursula von der Leyen: Extrema dreaptă nu s-a descurcat atât de bine pe cât se aștepta

Ursula von der Leyen: Extrema dreaptă nu s-a descurcat atât de bine pe cât se aștepta

de Redacția Jurnalul    |    10 Iun 2024   •   18:04
Ursula von der Leyen: Extrema dreaptă nu s-a descurcat atât de bine pe cât se aștepta
Sursa foto: Hepta

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că extrema dreaptă nu s-a descurcat atât de bine pe cât se aștepta la alegerile europarlamentare. Ea a menționat și partidele din extrema de stânga. Totuși, Ursula von der Leyen a subliniat victoria Partidului Popular European.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a comentat rezultatul parțial al alegerile europarlamentare. Ea a spus că extrema stângă și extrema dreaptă nu s-au descurcat așa cum spuneau unii.

„Într-adevăr, există o creștere a extremei drepte și a extremei stângi. Avem ambele fenomene. Dar nu atât de mult pe cât se prevedea. Nu atât de mult pe cât se aștepta”, a spus Ursula von der Leyen, potrivit Sky News.

Șefa UE a vorbit și despre victoria PPE.

„Este opusul. Am avut o victorie puternică, ca Partidul Popular European – ceea ce arată că poți rezista presiunii din extreme și poți avea succes în timp ce ești la conducere chiar la nivelul conducerii Uniunii Europene”, a explicat Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen a mai spus că va aborda partidele social-democrate și liberale cu care a lucrat anterior pentru a forma o majoritate în parlamentul european.

(sursa: Mediafax)

×