x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ursula von der Leyen, noul președinte al Comisiei Europene, va locui în biroul său de la Bruxelles

Ursula von der Leyen, noul președinte al Comisiei Europene, va locui în biroul său de la Bruxelles

03 Oct 2019   •   14:35
Ursula von der Leyen, noul președinte al Comisiei Europene, va locui în biroul său de la Bruxelles
Sursa foto: Marc DOSSMANN

Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis să îi fie amenajată o cameră de 25 de metri pătrați, lângă biroul său de la al 13-lea etaj al clădirii Berlaymont, sediul executivului comunitar de la Bruxelles. Aceasta urmează să îşi preia funcţiile de la 1 noiembrie. Șefa CE preferă această variantă decât să-și ia un apartament ori să stea la un hotel pentru a nu pierde timp în trafic. 

"Putem confirma că doamna Von der Leyen a cerut să îi fie amenajat un spaţiu de locuit într-o cameră de circa 25 de metri pătraţi lângă biroul său pentru nopţile petrecute la Bruxelles", au explicat colaboratorii săi, confirmând o informaţie a cotidianului german Die Welt.

Și predecesorul său, luxemburghezul Jean-Claude Juncker,  a ales să închirieze un apartament de 50 de metri pătraţi într-un hotel, cu 3.250 de euro pe lună. Salariul președintelui CE este de: 27.903,32 de euro brut pe lună (taxele se ridică până la 45%), la care se adaugă o indemnizaţie de cazare lunară de 4.185,50 de euro şi una pentru cheltuieli de 1.418,07 euro. În cazul în care are şi un copil în grijă, preşedintele Comisiei primeşte un supliment de 410,11 euro şi o alocaţie şcolară de 100,18 euro.

Ursula von der Leyen este mamă a şapte copii născuţi între 1987 şi 1999.

AGERPRES
 

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen