x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ursula von der Leyen: Țările UE ar trebui să discute despre vaccinarea obligatorie

Ursula von der Leyen: Țările UE ar trebui să discute despre vaccinarea obligatorie

01 Dec 2021   •   21:00
Ursula von der Leyen: Țările UE ar trebui să discute despre vaccinarea obligatorie

Țările din Uniunea Europeană ar trebui să discute despre vaccinarea obligatorie a populației, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Uniunea Europeană ar trebui să discute dacă este necesară vaccinarea obligatorie pentru a ajuta la combaterea cazurilor în creștere de COVID-19, precum și a noii variante Omicron, a declarat miercuri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Bloomberg.

„Cred că este de înțeles și potrivit să avem această discuție acum, cum putem încuraja și, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană. Acest lucru necesită discuții. Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuție care cred că trebuie condusă”, a spus von der Leyen în timpul unei conferințe de presă.

Unele țări europene se gândesc să impună obligația privind vaccinarea în condițiile în care numeroși cetățeni încă nu s-au imunizat.

În Germania, Olaf Scholz și-a exprimat sprijinul pentru a face obligatoriu vaccinul împotriva COVID-19 și a cerut un vot parlamentar asupra planului.

Grecia a impus o amendă lunară de 100 de euro persoanelor de peste 60 de ani care nu sunt vaccinate, numind-o taxă de sănătate.

UE nu are autoritatea de a impune obligații de vaccinare dar poate încerca să aducă statele membre împreună pentru a conveni asupra unei abordări comune. Blocul a decis să nu organizeze o întâlnire de urgență a liderilor, potrivit unui oficial UE.

În schimb, miniștrii sănătății se vor întâlni marți pentru a discuta despre situația COVID, iar liderii UE vor aborda problema la următorul summit programat pe 16 decembrie, a adăugat oficialul.

Von der Leyen a menționat că 77% dintre adulții din UE sunt vaccinați și că vaccinarea completă și utilizarea pe scară largă a vaccinurilor de rapel rămân cea mai bună modalitate de a lupta împotriva pandemiei.

(sursa: Mediafax)

×