x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vânătoarea de extratereştri continuă: SETI a obţinut finanţarea necesară

Vânătoarea de extratereştri continuă: SETI a obţinut finanţarea necesară

07 Dec 2011   •   12:03
Vânătoarea de extratereştri continuă: SETI a obţinut finanţarea necesară

Multumita ajutorului financiar obtinut de la 2.700 de sustinatori independenti, ansamblul de cercetare al institutului pentru cautarea formelor inteligente de viata extraterestre, SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), a revenit in functiune. Potrivit Los Angeles Times, activitatea echipei de cercetatori a fost oprita in luna aprilie.

Cele 42 de radio-telescoape, folosite pentru monitorizarea permanenta a undelor radio din univers, care ar putea contine mesaje de la forme inteligente de viata extraterestre, au fost puse in functiune.

Sincronizarea este cat se poate de potrivita, saptamana aceasta NASA anuntand ca a descoperit o "planeta-sora" cu Terra, ce ar avea conditii prielnice pentru existenta vietii. Planeta Kepler 22 se afla pe orbita potrivita pentru a avea atmosfera si apa lichida, iar temperatura de la suprafata este estimata la 22 de grade Celsius.

Obiectivul SETI este ca in urmatorii doi ani sa-si indrepte telescoapele catre cele 1.000 de planete descoperite de Kepler. (V.M.)

×