x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vânătoarea de ţigani

Vânătoarea de ţigani

de Carmen Plesa    |    16 Mai 2008   •   00:00
Vânătoarea de ţigani
Sursa foto: CARLO HERMANN/

VENDETTA ÎN ITALIA ●Tabere incendiate, arestări, expulzări
Italienii din Napoli i-au pus pe fugă pe ţiganii din localitate, iar poliţiştii din Roma răscolesc iar tabere de romi.



VENDETTA ÎN ITALIA ●Tabere incendiate, arestări, expulzări
Italienii din Napoli i-au pus pe fugă pe ţiganii din localitate, iar poliţiştii din Roma răscolesc iar tabere de romi.

Ţiganii au început să fugă din Napoli, ca să scape de furia localnicilor, poliţiştii italieni au luat cu asalt cea mai mare tabără de romi din Roma, autorităţile din Peninsulă au anunţat sute de arestări, iar zeci de persoane au fost puse pe lista pentru expulzări.

Vânătoarea de ţigani care pare să fi cuprins Italia a luat startul la sfârşitul săptămânii trecute, la Napoli, când o tânără de etnie romă a încercat să fure un bebeluş dintr-un apartament.
De atunci, localnicii fac raiduri motorizate în taberele de romi, dau foc la bărăci şi-i bat pe ţigani.
Poliţia din Napoli le asigură protecţie ţiganilor, pentru ca aceştia să poată părăsi oraşul. Presa italiană a publicat fotografii cu familii întregi care părăseau Napoli, înghesuite în maşini inscripţionate cu "fier vechi”.


RAIDURI. Ieri, poliţiştii au luat la puricat cea mai mare tabără de ţigani din Roma, în care trăiesc 700 de persoane din Serbia, Bosnia şi România.

Poliţia a mai anunţat că, împreună cu colegi din România, au făcut în ultimele zile 400 de arestări în toată Italia şi că vor face zeci de expulzări. Arestaţii sunt imigranţi, dar şi italieni implicaţi în trafic de droguri, prostituţie, furturi.

Presa centrală italiană s-a ferit în ultimele zile să mai precizeze de unde provin ţiganii arestaţi şi să facă asocieri între aceştia şi români.

Furia italienilor a lovit însă şi în români: un bărbat a fost agresat la Napoli, iar la Milano, un cocteil Molotov a fost lansat într-un magazin în care stăteau doi români. Cei doi au reuşit să stingă repede focul şi nici unul dintre ei nu a fost rănit.

Ministrul de Interne român este aşteptat azii de omologul său italian, pentru a discuta despre problemele de securitate pe care le ridică cetăţenii români în Italia.

Un italian violează o româncă… Aşteptăm presa

”Ştirea e aceasta: la Roma, o tânără româncă a fost agresată şi violată de un italian de 39 de ani. Fata făcea curaţenie într-un call-center. Cel care a atacat-o pe la spate a fost concubinul responsabilei de la firma la care lucra românca. Maria – s-o numim aşa – abia începuse să făcă curăţenie, când violatorul a atacat-o.
A ameninţat-o cu un briceag şi a violat-o. După aceea, Maria a cerut ajutor într-un bar din apropiere, a venit poliţia, iar agresorul a fost identificat repede şi arestat.
Deci, aşteptăm, vrem să vedem cât spaţiu va avea această ştire în jurnalele de televiziune, în talk-show-uri şi în ziarele de mâine.
O româncă violată de un italian, nu o italiancă violată de un românâ! Se acceptă pariuri pe spaţiul care îi va fi dedicat Mariei. Dacă va fi aşa cum credem, îi cerem scuze Mariei de pe acum”.
  • Editorial de Onofrio Dispenza preluat din Articolo 21, ediţia online



imagini REUTERS

Aproape 500 de români expulzaţi în jumătate de an

Începând de la 2 noiembrie şi până ieri seara, prefectul de Roma, Carlo Mosca, a semnat 490 de decrete de expulzare pe numele unor români, informează Adnkronos. "Trebuie să fim fermi cu delicvenţi, dar trebuie în acelaşi timp să fim solidari cu cei care merită” a spus Mosca, la finalul reuniunii Comitetului provincial pentru ordine şi siguranţă. Discuţiile din cadrul reuniunii s-au purtat sub tema: toleranţă zero faţă de cei care nu respectă legea.


×
Subiecte în articol: diaspora