x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au avut a doua cea mai slabă lună mai din 30 de ani

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au avut a doua cea mai slabă lună mai din 30 de ani

06 Iun 2022   •   19:10
Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au avut a doua cea mai slabă lună mai din 30 de ani

Înmatriculările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu aproape 21% luna trecută, a doua cea mai slabă lună mai din ultimele trei decenii, după cea din 2020, în condițiile în care provocările legate de aprovizionare au împiedicat vânzările și livrările în ciuda cererii solide.

Conform Reuters, Societatea Producătorilor și Comercianților de Automobile (SMMT) a declarat că vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut luna trecută la 124.394 de unități, în timp ce absorbția vehiculelor electrice cu baterii a crescut cu aproape 18%, acestea rreprezentând una din opt mașini noi care au intrat pe șosele.

"Într-o nouă lună dificilă pentru piața autoturismelor noi, industria continuă să se lupte cu lipsa continuă de piese la nivel mondial, creșterea absorbției vehiculelor electrice cu baterii fiind unul dintre puținele puncte luminoase", a declarat Mike Hawes, directorul executiv al SMMT.

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie în acest an vor fi probabil mai mici decât se credea anterior, deoarece reducerea costului vieții în Marea Britanie și lipsa persistentă de cipuri au un impact asupra pieței auto, a declarat luna trecută SMMT.

Piața globală a scăzut cu aproape 9%, echivalentul a 62.724 de unități mai puțin, până acum în acest an, din cauza problemelor de aprovizionare, a declarat SMMT.

(sursa: Mediafax)

×