x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vicepremierul britanic a demisionat în urma unei anchete privind acuzații de hărțuire

Vicepremierul britanic a demisionat în urma unei anchete privind acuzații de hărțuire

de Redacția Jurnalul    |    21 Apr 2023   •   22:45
Vicepremierul britanic a demisionat în urma unei anchete privind acuzații de hărțuire

Vicepremierul britanic, Dominic Raab, a demisionat, vineri, în urma unei anchete independente care a analizat o serie de acuzații de hărțuire.

Într-o scrisoare adresată premierului Rishi Sunak și publicată pe Twitter, Raab a declarat că va continua să sprijine guvernul.

„Am cerut ancheta și m-am angajat să demisionez, dacă aceasta ar fi făcut vreo confirmare a unei acuzații de hărțuire de orice fel. Cred că este important să mă țin de cuvânt", a declarat Raab.

El a respins acuzațiile formulate împotriva sa „cu excepția a două" și susținut că „nu a înjurat sau strigat la nimeni nici măcar o dată în patru ani și jumătate, și că nu a aruncat cu ceva sau a intimidat fizic pe cineva, și nici nu a căutat în mod intenționat să înjosească pe cineva."

Dominic Raab consideră că ancheta care l-a vizat a format un precedent periculos.

„Prin stabilirea unui prag atât de scăzut pentru hărțuire, această anchetă a creat un precedent periculos. Va încuraja plângerile false împotriva miniștrilor și va avea un efect de răcire asupra celor care conduc schimbarea în numele guvernului dumneavoastră și, în cele din urmă, asupra poporului britanic", a fost concluzia vicepremierului.

Vicepremierul a fost vizat de opt plângeri oficiale privind comportamentul său în perioada în care a ocupat condus ministere de externe, pentru Brexit și de justiție.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: vicepremier britanic demisie