x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Armata israeliană confirmă autenticitatea unei înregistrări video în care un lunetist împușcă un palestinian

VIDEO - Armata israeliană confirmă autenticitatea unei înregistrări video în care un lunetist împușcă un palestinian

10 Apr 2018   •   17:36
VIDEO - Armata israeliană confirmă autenticitatea unei înregistrări video în care un lunetist împușcă un palestinian

Armata israeliană a confirmat marţi autenticitatea unei înregistrări video în care un soldat israelian trage asupra unui palestinian neînarmat la frontiera cu Fâşia Gaza, precizând că incidentul a avut loc în decembrie anul trecut în timpul unor proteste violente de-a lungul barierei care separă Israelul de Fâşia Gaza, relatează AFP. 

'După ce au încercat să-i împrăştie pe protestatarii violenţi (...) un glonţ a fost tras în direcţia unuia dintre palestinienii suspectaţi că ar fi liderul celor responsabili de violenţe. El a fost împuşcat în picior', a afirmat armata într-un comunicat. 

În acelaşi timp, ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a declarat marţi că soldatul care a tras asupra unui palestinian în apropierea Fâşiei Gaza, moment surprins într-o înregistrare video devenită virală, merită o promovare. 

'Lunetistul ar trebui să obţină o medalie şi cel care a filmat să fie retrogradat', a declarat Lieberman pentru jurnalişti. 

Înregistrarea video, care nu a fost datată, a fost difuzată pentru prima oară luni seara de postul de televiziune privat '10', care nu a precizat modul în care a intrat în posesia înregistrării, înainte ca aceasta să fie distribuită pe reţelele sociale şi preluată de mass-media israeliene. 

Imaginile par să arate un bărbat palestinian aflat lângă bariera care marchează graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza şi care este lovit de gloanţe provenite dintr-o poziţie ocupată de soldaţi pe teritoriul israelian. 

În momentul în care palestinianul se prăbuşeşte, se aud strigăte de bucurie care par să provină de la soldaţii israelieni: 'Ce înregistrare, ce înregistrare, desigur că am filmat'. 

Armata israeliană nu a contestat autenticitatea filmării, anunţând la scurt timp de la difuzarea sa că a deschis o 'anchetă aprofundată'. 

Difuzarea acestor imagini are loc în momentul în care armata israeliană se află în centrul unei controverse privind ordinele de a trage, după uciderea a 31 de palestinieni în timpul unor demonstraţii recente la graniţa cu Fâşia Gaza.AGERPRES

_______________________________________________

 

×
Subiecte în articol: palestinian impuscat