x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Explozie urmată de incendiu la conducta ce alimentează Bahreinul cu petrol saudit

VIDEO - Explozie urmată de incendiu la conducta ce alimentează Bahreinul cu petrol saudit

12 Noi 2017   •   12:50
VIDEO - Explozie urmată de incendiu la conducta ce alimentează Bahreinul cu petrol saudit

Autorităţile din Bahrein au acuzat Iranul că este responsabil de incendiul care a întrerupt temporar sâmbătă aprovizionarea regatului din Golf cu petrol saudit şi pe care l-a calificat drept ''act terorist'', relatează duminică AFP. 

''Tentativa de a arunca în aer conducta care leagă Arabia Saudită de Barhein este o escaladare periculoasă din partea Iranului, care vizează să-i terorizeze pe cetăţeni şi să provoace pagube industriei mondiale a petrolului'', a scris pe Twitter ministrul de externe din Bahrein, Khaled ben Ahed Al-Khalifa. 

Bahreinul, condus de o dinastie sunnită, acuză constant Iranul de legături cu şiiţii din regat, învinuiţi de acte de violenţă în ţara din Golf confruntată cu tulburări din 2011. 

Puterea de la Manama a anunţat în ultimii ani destructurarea a numeroase ''celule'' de persoane antrenate în Iran pentru a întreprinde ''acte de sabotaj'' în ţară. 

Ministerul de Interne din Bahrein a calificat sâmbătă incendiul de la conducta de petrol drept ''un act terorist''. AGERPRES

 

×