x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Ministrul de Interne spaniol cere identificarea fanilor PSV care au umilit mai multe românce de etnie romă la Madrid

VIDEO - Ministrul de Interne spaniol cere identificarea fanilor PSV care au umilit mai multe românce de etnie romă la Madrid

16 Mar 2016   •   19:09
VIDEO - Ministrul de Interne spaniol cere identificarea fanilor PSV care au umilit mai multe românce de etnie romă la Madrid

Ministrul spaniol de Interne, Jorge Fernandez Diaz, a afirmat că ar fi bine dacă se vor putea identifica şi localiza persoanele care au umilit, marţi, la Madrid, mai multe femei române de etnie romă, aruncând monede în direcţia lor, informează As.

Ministrul consideră că incidentul din Plaza Mayor din Madrid reprezintă "o ruşine absolută"

"Este nedemn de o persoană să facă un asemenea lucru. Am văzut imagini şi mi se par umilitoare şi mi-au provocat repulsie. Acest tip de comportament este umilitor pentru aceste persoane care cerşesc şi gestul incită la ură", a declarat ministrul de Interne.

Organizaţia Mişcarea contra Intoleranţei de la Madrid a apreciat că actele comise de fanii echipei olandeze sunt "umilitoare şi degradante".

UEFA a anunţat că regretă incidentele de la Madrid, dar susţine că nu poate lua nicio măsură disciplinară în acest caz, deoarece nu s-a produs pesadion sau în proximitatea arenei.

Mai mulţi fani ai formaţiei PSV Eindhoven au proferat insulte rasiste la adresa mai multor femei române de etnie romă care cerşeau în Plaza Mayor din Madrid. 

Suporterii echipei PSV se aflau la Madrid pentru a asista la meciul cu Atletico, din returul optimilor Ligii Campionilor, disputat, marţi seară, şi pierdut de formaţia olandeză la loviturile de departajare.

Sursa: news.ro

×