x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Parisul, blocat din cauza Conferinţei Internaţionale pentru schimbări climatice, COP21. Demonstraţiile ecologiştilor, interzise

VIDEO - Parisul, blocat din cauza Conferinţei Internaţionale pentru schimbări climatice, COP21. Demonstraţiile ecologiştilor, interzise

30 Noi 2015   •   11:18
VIDEO - Parisul, blocat din cauza Conferinţei Internaţionale pentru schimbări climatice, COP21. Demonstraţiile ecologiştilor, interzise

Capitala Franţei este parţial blocată luni, înaintea începerii Conferinţei internaţionale a ONU pentru schimbările climatice (COP21), în zona de nord unde se află aeroportul Bourget, chiar dacă francezii au primit instrucţiuni din partea autorităţilor să nu folosească maşinile personale şi să evite pe cât posibil şi folosirea transportului în comun, scrie AFP.

Numeroase artere principale au fost închise circulaţiei publice. Nord-vestul capitalei franceze, de la frumoasele cartiere din vest spre nord pe unde se realizează accesul la COP21 sunt în mod special afectate de aceste restricţii.

Zonele periferice, care de obicei erau aglomerate de la primele ore ale dimineţii, au fost închise traficului public pentru a se permite accesul maşinilor oficiale ale conferinţei, cum este cazul autostrăzii A1 care leagă Parisul de zona de nord a Franţei - spre aeroportul Bourget şi spre aeroportul Roissy Charles-de-Gaulle.

Poliţia a utilizat gaze lacrimogene în timpul unei demonstraţii neautorizate a ecologiştilor nemulţumiţi.

COP21, Politia utilizeaza gaze lacrimogene


Peste 150 de şefi de state sunt aşteptaţi la COP21, care se va desfăşura până la jumătatea lunii decembrie şi va reuni peste 40.000 de oficiali care trebuie să ajungă la un acord privind limitarea încălzirii planetei.

Potrivit centrului de informaţii rutiere, circulaţia automobilelor este fluidă în regiunea pariziană, chiar dacă autorităţile au cerut locuitorilor capitalei şi întregii regiuni să nu folosească maşinile personale şi să evite pe cât posibil şi transportul public.

Companiile au fost solicitate de autorităţi să acorde zi liberă pentru angajaţii lor, unele companii au cerut lucrătorilor proprii să lucreze de acasă. Camioanele nu pot circula în regiunea pariziană cu excepţia celor care asigură transportul unor produse frigorifice.

Mai mult de 20.000 de demonstranţi ar fi trebuit să participe la protestele de la Paris dar autorităţile au anulat acţiunea din cauze problemelor de securitate. În consecinţă, aceştia au depus, în Place de la Republique, mii de perechi de pantofi, în semn de solidaritate.

COP21


×
Subiecte în articol: paris cop21