x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Ianukovici declară că îi pare rău pentru Iulia Timoşenko, "ca fiinţă umană"

Viktor Ianukovici declară că îi pare rău pentru Iulia Timoşenko, "ca fiinţă umană"

de Mediafax    |    21 Iun 2012   •   14:05
Viktor Ianukovici declară că îi pare rău pentru Iulia Timoşenko, "ca fiinţă umană"

Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici a declarat ca ii "pare rau" pentru opozanta Iulia Timosrnko, aflata la inchisoare, si ca va cauta o "decizie umana" in cazul ei, refuzand insa sa spuna daca se gandeste la gratiere, relateaza RIA Novosti in pagina elctronica.

"Desigur ca imi pare rau pentru Iulia Timosenko ca fiinta umana. Dar nu este vorba doar de compasiune", a declarat Ianukovici, citat de revista germana SUPERillu.

Intrebat daca ia in considerare gratierea acesteia, presedintele a raspuns ca "atunci cand aceste proceduri judiciare se vor incheia, ma voi confrunta cu problema a ceea voi face mai departe. Voi incerca sa iau o decizie umana".

Ianukovici, principalul rival al lui Timosenko, pe care a invins-o in alegerile prezidentiale din 2010 cu o diferenta foarte mica, a declarat de asemenea ca Ucraina a angajat o firma americana de avocatura, Skadden, pentru a analiza acest caz.

La inceputul lunii, Ianukovici a acuzat-o pe Timosenko, fost premier, de implicare in uciderea lui Ievghen Scerban, un politician de marca, in 1996.

Dar Timosenko, care ispaseste din 2011 o pedeapsa cu inchisoasrea de sapte ani pentru depasirea atributiilor de premier, prin semnarea in 2009 a unui acord cu Rusia privind livrarile de gaze, a dezmintit orice implicare in acest caz.

In aprilie, autorul crimei in cazul Scerban a declarat ca a fost supus unor presiuni pentru a depune marturie falsa privind implicarea lui Timosenko.

Statele Unite, Uniunea Europeana (UE) si Rusia au criticat condamnarea lui Timosenko.

Timosenko respinge acuzatiile afirmand ca procesul sau este o razbunare politica a lui Ianukovici.

×
Subiecte în articol: ianukovici timosenko