x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban consideră că victoria lui Trump oferă ocazia ruperii de ideologia 'corectitudinii politice'

Viktor Orban consideră că victoria lui Trump oferă ocazia ruperii de ideologia 'corectitudinii politice'

09 Noi 2016   •   23:55
Viktor Orban consideră că victoria lui Trump oferă ocazia ruperii de ideologia 'corectitudinii politice'

Odată cu victoria lui Donald Trump lumea 's-a întors pe tărâmul realităţii', a declarat premierul ungar Viktor Orban după o întrevedere avută miercuri la Londra cu premierul britanic Theresa May, el anunţând cu această ocazie că amândoi sunt de acord cu ideea ca problema libertăţii de circulaţie a forţei de muncă în contextul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană să fie abordată conform principiului reciprocităţii, relatează agenţia MTI.

În declaraţiile acordate presei după această întrevedere, şeful executivului ungar a apreciat că în final lumea poate găsi soluţii în faţa problemelor dacă este capabilă să se elibereze singură de ideologia dominantă a vremii. 'Cred că acest lucru s-a întâmplat acum în Statele Unite, iar aceasta oferă lumii şansa de a se rupe de această ideologie, corectitudinea politică, şi un mod de a gândi care pleacă de la realitate', a comentat Orban pe marginea rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA.

Anterior, într-o postare pe Facebook, premierul ungar a scris că victoria lui Trump este 'o veste grozavă' care arată că 'democraţia încă trăieşte'.

Un alt subiect important pe care l-a abordat cu ocazia vizitei la Londra este situaţia lucrătorilor maghiari din Marea Britanie în contextul viitoarei ieşiri a acestei ţări din blocul comunitar şi a anunţat că a convenit cu Theresa May că problema libertăţii de circulaţie a forţei de muncă trebuie abordată pe baza principiului reciprocităţii. 'Dacă drepturile britanicilor care trăiesc în UE nu sunt afectate, atunci poziţia guvernului britanic este că nici drepturile cetăţenilor UE în Marea Britanie nu trebuie să fie afectate', a precizat Orban.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viktor Orban alegeri sua Donald Trump sua