x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violul de la Roma: Nu se ştie nici acum al cui e ADN-ul

Violul de la Roma: Nu se ştie nici acum al cui e ADN-ul

de Carmen Plesa    |    11 Mar 2009   •   00:00

Cei doi români cercetaţi, iniţial, pentru violarea unei italience de 14 ani au fost scoşi de sub acuzaţie, dar vor rămâne în continuare în închisoare, din alte motive. Anchetatorii n-au dat, deocamdată, de nicio urmă a adevăraţilor violatori.



Investigatorii italieni nu au descoperit încă al cui e ADN-ul relevat de probele luate de la italianca de 14 ani violată de Ziua îndrăgostiţilor, la Roma.

Între timp însă, a fost făcută publică şi motivarea pentru care românii Loyos şi Racz vor rămâne în închisoare, în ciuda faptului că nu mai sunt acuzaţi de violarea adolescentei.

Racz va rămâne în închisoare pentru că este cercetat în cazul unui alt viol, comis la 21 ianuarie, tot la Roma. Victima, o italiancă de 41 de ani, l-a identificat pe Racz ca fiind agresorul.

Loyos va rămâne în închisoare pentru că este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizare.  Potrivit procurorului, există pericolul ca, o dată lăsat liber, Loyos să fugă în România, conform "conversaţiilor înregistrate între acesta şi tatăl său”.

Potrivit aceluiaşi procuror, acuzaţiile lui Loyos cum că ar fi fost agresat de poliţiştii români care îl interogau nu au putut fi probate. Pe corpul lui nu a fost găsită nici o leziune "care să fie compatibilă cu acuzaţiile sale”.

Investigatorii italieni au declarat că Loyos nu a fost lăsat nici un moment singur cu poliţiştii români, pe durata interogatoriului.

×
Subiecte în articol: diaspora