x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vizită surpriză a lui Zelenski la G7

Vizită surpriză a lui Zelenski la G7

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2023   •   10:30
Vizită surpriză a lui Zelenski la G7
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, va merge în Japonia pentru a se alătura liderilor G7 la summitul de la Hiroshima, a declarat o sursă din Uniunea Europeană pentru Reuters.

Bloomberg raportează, de asemenea, vizita surpriză a lui Zelenski, citând persoane familiare cu acest subiect.

Se aștepta ca Zelenski să participe virtual.

La G7 de vineri și în weekend, liderii vor dezvălui noi sancțiuni și controale la exporturi împotriva Rusiei din cauza războiului acesteia împotriva Ucrainei, relatează The Guardian.

Invazia rusă în Ucraina, aflată acum în al doilea an, va fi un subiect important pe agenda liderilor G7 reuniți vineri la Hiroshima. Statele Unite au fost vârful de lance al sancțiunilor dure impuse companiilor, băncilor și persoanelor fizice din Rusia, iar anunțurile viitoare sunt menite să reafirme hotărârea puterilor mondiale de a sprijini Ucraina și de a încorseta Moscova.

Un oficial american, care a vorbit cu reporterii înainte de reuniune, a declarat că ultimele eforturi ale G7 vizează împiedicarea capacității Rusiei de a obține materialele de care are nevoie pe câmpul de luptă, eliminarea lacunelor folosite pentru a se sustrage sancțiunilor, reducerea în continuare a dependenței internaționale de energia rusă și reducerea accesului Moscovei la sistemul financiar internațional.

Presa japoneză afirmă că se așteaptă ca liderii G7 să facă un apel la țări să nu mai furnizeze Rusiei Rusiei produse care ar putea fi convertite pentru uz militar, în caz contrar urmând să se confrunte cu costuri severe.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski ucraina