x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Candidat SURPRINZĂTOR la preşedinţia Cehiei. Şanse INCREDIBILE pentru cel care a fost poreclit "AVATAR"

Candidat SURPRINZĂTOR la preşedinţia Cehiei. Şanse INCREDIBILE pentru cel care a fost poreclit "AVATAR"

10 Ian 2013   •   15:46
Candidat SURPRINZĂTOR la preşedinţia Cehiei. Şanse INCREDIBILE pentru cel care a fost poreclit "AVATAR"

Este tatuat din cap până în tălpi ca un razboinic într-un amestec de albastru, verde şi roşu.



Acesta este unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din Cehia şi ocupă un surprinzător locul trei în opţiunile electoratului.

Vladimir Franz, compozitor de operă şi pictor, contrazice imaginea clasică a candidatului şi nu pare nici departe un urmaş al lui Vaclav Havel sau  Vaclav Klaus.




Unii l-au poreclit "Avatar" iar în timpul unei dezbateri televizate un telespectator l-a comparat cu "o creatură exocitcă din Papua Noua Guinee."



Cu tot exotismul candidatului, acesta nu duce lipsă de admiratori într-o ţară în care votanţii sunt sătui de politicieni corupţi care nu îşi respectă promisiunile, la douăzeci de ani de la căderea comunismului.



Franz a mărturisit că nu are niciun fel de experienţă politică şi prea puţine cunoştinţe economice. Singurul motiv pentru care candidează este acela că un grup de admiratori l-au implorat să o facă. Bărbatul a stârnit atât de multă bunăvoinţă încât unul dintre cei mai prestigioşi economişti din Cehia s-a oferit să îl susţină în timpul campaniei gratuit ca de fapt şi toată echipa de campanie care este formată explusiv din voluntari, relatează presa străină.

×
Subiecte în articol: Vladimir Franz candidat tatuaj