x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin ANUNȚĂ ce se va întâmpla cu Peninsula Crimeea

Vladimir Putin ANUNȚĂ ce se va întâmpla cu Peninsula Crimeea

17 Mar 2022   •   16:57
Vladimir Putin ANUNȚĂ ce se va întâmpla cu Peninsula Crimeea
Sursa foto: Hepta

Sancţiunile economice impuse Rusiei de UE și SUA au creat multe probleme acestei țări dar au deschis și noi oportunități. Afacerile se vor putea extinde acum și în Peninsula Crimeea, spune președintele Vladimir Putin.

"Marile companii ruse, care se temeau de sancţiuni, nu mai au acum de ce să se teamă. Ele pot să vină liniştite în peninsulă, în special băncile, şi să lucreze activ în regiune.

Restricţiile adoptate împotriva Rusiei creează numeroase probleme, însă asta nu e totul, pentru că ele deschid de asemenea noi posibilităţi", a declarat liderul de la Kremlin, în cadrul unei reuniuni guvernamentale.

Rusia a anexat ilegal Peninsula Crimeea în 2014, motiv pentru care marile companii ruse au evitat să investească în această regiune de teama unor eventuale sancțiuni occidentale. 

După invadarea Ucrainei, Rusia a fost supusă unor sancțiuni extrem de dure de către SUA și UE care i-au afectat sistemul financiar, afacerile, populația. Inflația a crescut la cote alarmante iar rubla s-a prăbușit. O parte a activelor din străinătate ale Federației Ruse, care se ridică la circa 300 de miliarde de dolari, au fost blocate. 

Vladimir Putin a promis, ieri, măsuri de sprijin pentru populație și firme, printre care majorarea venitului minim, creșterea salariilor funcționarilor publici, a pensiilor, facilități administrative pentru afaceri. 


 

×