x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin profită de scandalul electoral din SUA pentru a lansa atacuri la scară largă

Vladimir Putin profită de scandalul electoral din SUA pentru a lansa atacuri la scară largă

de Anca Arambaşa    |    31 Oct 2016   •   17:58
Vladimir Putin profită de scandalul electoral din SUA pentru a lansa atacuri la scară largă
Sursa foto: General Dynamics Electric Boat P/U.S. Navy

Vladimir Putin profită de situaţia politică de la Washington din timpul campaniei electorale prezidenţiale pentru a lansa un atac la scară largă asupra oraşului Alep, din Siria, potrivit unor surse citate de metro.co.uk.

Liderul rus speră că această distragere a atenţiei îi va asigura victoria în oraşul aflat sub mâinile rebelilor, până la mijlocul lunii ianuarie. Conform unor surse, Putin ar putea declanşa atacul în mai puţin de o săptămână, au declarat acestea pentru publicaţia The Times, seara trecută. Singurul portavion al Moscovei, care se află acum în Mediterană, va fi folosit pentru a spori atacurile asupra oraşului Alep, sprijinind regimul sirian, afectând astfel vieţile a peste 270 de mii de oameni care trăiesc în zonă. Între timp, au fost reperate trei submarine rusești în Marea Irlandei, care au scopul de a se alătura asaltului împotriva rebelilor din orașul sirian.

Rebelii continuă asalturile din Alep

Insurgenţii sirieni ţin sub bombardament zonele controlate de Guvern in Alepo şi au omorât cel puţin şapte oameni, inclusiv trei copii, a raportat o televiziune de stat. Înaintarea acestora către teritoriile din vestul oraşului s-a făcut cu ajutorul maşinilor în care erau amplasate bombe, a tancurilor şi a gazelor toxice.

Atacurile au crescut numărul deceselor, în trei zile, la cel puţin 41 de civili, inclusiv 16 copii, potrivit datelor oferite de Observatorul pentru Drepturile Omului Britanic, instalat în Siria.

Liniile care separă teritoriile ocupate de rebeli şi cele ale guvernului sirian sunt marcate de clădiri părăsite sau de folii de plastic.

Directorul Observatorului, Rami Abdurrahman spune că peste 1000 de trupe de artilerie guvernamentale au venit din Siria centrală în Alep, sâmbătă, pentru a lua parte la contraofensivă.

 

Citeşte şi Corespondenţa electronică a lui Hillary Clinton: Kerry neagă că ar fi cooperat cu FBI

Adunarea Generală a ONU a respins candidatura Rusiei pentru Consiliul Drepturilor Omului

Vladimir Putin nu consideră oportună reluarea atacurilor aeriene asupra oraşului sirian Alep

×